Bitcoin satt til bølge? Historiske data foreslår at det kan

Når dollaren synker og gullet stiger, kan Bitcoin være godt på vei til rekordhøye nivåer før den forventede tiden.

Bitcoin har ikke klart å se tre positive kvartaler på rad de siste tre årene. Data fra analytikerfirmaet Skew representerer bevegelsene til Bitcoin siden 2017, noe som indikerer helsen til tokenet som har kjempet for å konsekvent se positive gevinster fra kvartal til kvartal. Hvis Bitcoin konkluderer med en positiv stigning med nettogevinst i kvartal fire i år, vil det være den første seieren siden 2017.

Bitcoin historisk rally og mulig fremtidig bølge

Mellom slutten av 2016 og begynnelsen av 2018 opplevde Bitcoin fem kvartaler på rad med positive nettogevinster. I løpet av den tiden – slutten av 2017 – traff kryptovalutamarkedet sin rekordhøye bull run med Bitcoin som toppet $ 20.000 USD. Møtene har blitt tilskrevet to nøkkelkomponenter: Den vanlige adopsjonen av kryptovalutaindustrien i det asiatiske markedet og Bitcoin-halveringen midt i 2016.

Det er verdt å merke seg at denne Bitcoin-halveringen ikke har hatt noen stor innvirkning på prisen på markedet ennå, men analytikere spår en økning som et resultat av redusert tilbud som kommer fra halveringen og de økonomiske faktorene knyttet til den globale pandemien.

To andre faktorer som er i ferd med å spille for øyeblikket som kan fremme Bitcoins pris til nye høyder, er den fallende prisen på amerikanske dollar og den økende prisen på gull. Som verdipapirer kan gull og Bitcoin vinne når dollaren faller når investorer samler fondene sine for å sikre seg mot fiat-valutaen. Hvis flere investorer, spesielt store hvalinvestorer, velger kryptovaluta, kan det skyte prisen på Bitcoin til å rekordhøyere enn forventet.

Bitcoin rally etter halvering av hendelser

På grunn av den begrensningen som tilbudet står overfor etter halveringshendelsen med at industrien ser en reduksjon i gruvearbeidere, har prisen på token en tendens til å matche ny, økt etterspørsel.

For øyeblikket vurderer analytikere historiske data, som peker det store oksekjøringsrallyet til omtrent 15 måneder etter 2016s halverings- og spottrender for tokens fremtid. Hvis spådommene stemmer, kan Bitcoin-prisen bare se på en eksplosiv gevinst mot slutten av 2021.