Bitcoiner Brock Pierce kiest Akon om zijn presidentiële campagne te voeren

Niet zo lang geleden kondigde bitcoin-ondernemer en voormalig kindacteur Brock Pierce aan dat hij het Witte Huis wilde overnemen en mogelijk voor president van de Verenigde Staten wilde gaan. Hij heeft nu een beroemde campagnemanager in Akon, die onlangs zijn eigen plannen aankondigde voor een bitcoin stad in Afrika.

Brock Pierce en Akon werken samen om het Witte Huis in te nemen

De presidentsverkiezingen van dit jaar worden een van de vreemdste gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Het lijkt erop dat de meeste beroemdheden het idee hebben dat het een makkie is om een positie in het Witte Huis te veroveren en de controle over de vrije wereld over te nemen. Naast Brock Pierce zullen verschillende stembiljetten in verschillende staten de naam van Kanye West dragen, een muzikant en rapper die slechts enkele maanden geleden zijn plannen aankondigde om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap.

Pierce – die als voorzitter van de Bitcoin Billionaire Foundation fungeert – heeft aangekondigd dat hij, als hij in november het Witte Huis inneemt, een vaste en duidelijke lijst van cryptocentrische voorschriften zal opstellen die gemakkelijk te begrijpen en te volgen zal zijn. Op dit moment is de crypto ruimte tot de rand gevuld met voorschriften die nog steeds niet veel zin hebben voor mensen, en Pierce wil ervoor zorgen dat een deel van de verwarring en spanning die de industrie de afgelopen jaren heeft gekwetst, eindelijk kan verdwijnen.

Bij de bespreking van zijn beslissing om Pierce te helpen, noemde Akon:

Akon staat vooral bekend om zijn muziekcarrière en het lanceren van topfiguren als T-Pain en Lady Gaga. Echter, Akon heeft zich bewezen als de bitcoin-ondernemer zelf met recente plannen voor een bitcoin-gebaseerde stad in het land van Senegal in Afrika. De stad zou opereren via zijn cryptocurrency „Akoin,“ die nodig zou zijn om te betalen voor alle goederen en diensten binnen het gebied.

Jon Karas – de mede-oprichter en voorzitter van de Akoin-cryptocurrency – legde dit uit in een verklaring:

U kunt in en uit de tram stappen en betalen met uw crypto-gerelateerde kaart met een oneindig klein stukje bitcoin of altcoin. Wij zijn ervan overtuigd dat blockchain tools en diensten een van de belangrijkste dingen zullen zijn die Afrika zullen helpen om te stijgen in het komende decennium.

Kan de VS een Crypto President gebruiken?

Volgens Akon zou de munt veel van de problemen van het fiat dat binnen het continent wordt gebruikt, helpen verlichten. Hij zegt:

Het is zover gekomen dat het dagelijkse Afrikaanse volk de valuta niet eens meer gebruikt. Ze gebruiken hun mobiele telefoonminuten en credits als een manier om te handelen voor basisgoederen zoals producten.

Akon zegt dat hij zal dienen als hoofdstrateeg voor Pierce’s campagne. Aanvankelijk was hij van plan om zelf president te worden, maar later besloot hij zijn vriend Brock Pierce te steunen.