Cryptohelg: Bitcoin studsar tillbaka med $ 1500 vinst, 4,7% för att slå ATH

Bitcoins glidande medelvärden signalerar hausseartad körning mitt i den största prisnedgången varje månad

Marknaderna för kryptovalutor har återhämtat sig under helgen med Bitcoin som leder paketet och lägger till tusen dollar till sitt pris.

I slutet av förra veckan hade Bitcoin-priserna sjunkit till 17 600 dollar efter en veckolång korrigering som tycktes påskynda. I stället för att falla längre återfick dock tjurarna kontrollen över marknaderna under helgen och kungen av krypto återhämtade sig.

Bitcoin återhämtar sig med 10%
På söndagen hade Bitcoin-priserna nått sin topp den 6 december på 19 400 $ i ett drag som tillförde 10% på drygt två dagar. Det har återkommit till $ 19 000-nivån men priserna sjönk igen under måndag morgonens asiatiska handelssession för att slå igen $ 19 300.

I skrivande stund visade sig denna nivå vara för starkt motstånd och BTC-priserna hade åter sjunkit tillbaka till 19 100 $ när volatiliteten stiger. Detta har varit en vinst på 1 500 dollar sedan fredagsdoppet.

Relaterad
“Rich Dad” R. Kiyosaki förutspår 50 000 $ för Bitcoin 2021, stöder Silver
Miljardären Ray Dalio ändrar sin ställning till Bitcoin Up, jämför den med guld
Vecka i korthet: Korrigering av kryptotillgångsmarknaden fördjupas till 40 miljarder dollar
Analytikern Josh Rager bekräftade att Bitcoin, som ofta har jämförts med guld, fortfarande finns på en tjurmarknad och rekommenderar att man köper doppet;

„“ Buy-the-dip „fungerar bara på tjurmarknader och tydligen visar Bitcoin ännu en gång att detta är en tjurmarknad“

Kollegahandlare ‚CryptoHamster‘ har tittat på ljusformationerna och lagt till att RSI och Stochastics går in i det överköpta området.

„Generellt är det sammanflödigt med indikatorer som ligger nära överköpta eller översålda zoner.“

Den långsiktiga uppfattningen är extremt hausseartad med Bitcoin-handel med bara 4,7% rabatt på sin rekordnivå just nu. En ny ATH före årsskiftet är en bestämd möjlighet, men där priserna går därifrån är det någon som gissar eftersom marknaderna kommer att vara i okaprerat territorium.

Annars på kryptomarknader

Bitcoins rörelser har orsakat en generell höjning av det totala kryptomarknadsvärdet, vilket har lagt till cirka 30 miljarder dollar under helgen för att nå 570 miljarder dollar på måndag morgon.

Som vanligt har de flesta av de stora kryptotillgångarna följt sin storebror och gjort sina egna vinster de senaste två dagarna. Ethereum har ökat nästan 9% under helgen i en stigning till 590 $ men det senaste doppet har sjunkit priserna tillbaka till 585 $ i skrivande stund.

620 dollar verkar vara det tunga motståndsområdet för ETH-priser och brott som kan resultera i ett stort steg upp till 800 dollar.

Andra toppvinnare under det senaste dygnet har Litecoin som har toppat $ 80 igen, Chainlink, Cardano och Stellar Lumens.