Pizza Hut accepterar nu kryptovaluta

Den populära pizzakedjan accepterar nu kryptobetalningar i Venezuela.

Pizza Hut accepterar nu kryptovaluta som betalningsalternativ, men det finns en fångst. För att dra nytta av detta erbjudande måste du resa till Venezuela.
Som en av de äldsta pizzakedjorna i landet tillåter Pizza Hut nu sina venezuelanska kunder att betala för sina inköp med Bitcoin Loophole och andra kryptovalutor.

Pizza Hut samarbetar med Cryptobuyer för att möjliggöra kryptobetalningar

Godkännandet av kryptobetalningar av Pizza Hut är ett resultat av deras partnerskap med Cryptobuyer, en latinamerikansk kryptobetalningsprocessor som har blivit mycket populär för att främja kryptovaluteadoption i Venezuela. Kryptouppstarten främjade också kryptovalutor genom att lansera den första Bitcoin-satellitnoden i Venezuela. De har installerat Bitcoin-bankomater och samarbetat med de bästa företagen i landet.

Dessutom är pizzakedjan ett av de företag som har samarbetat med Cryptobuyer för att acceptera kryptovalutor. På detta sätt syftar Pizza Hut till att öka deras ekonomi. Som ett resultat av sitt partnerskap med Cryptobuyer kommer Pizza Hut att kunna acceptera kryptobetalningar i följande valutor: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Dash (DASH), Litecoin (LTC), Binance-mynt (BNB), Tether (USDT), Binance USD (BUSD), Dai (DAI) och XTP, Cryptobuyers ursprungliga token.

Intressant är att detta nya beslut har trätt i kraft på alla Pizza Hut-platser i Venezuela: Barquisimeto, Caracas, Maracay och Maracaibo.

Venezuela upplever ökad antagande av krypto

När Richard ElKhouri, VD för Pizza Hut Venezuela, talade med en lokal nyhetswebbplats El Axioma, påpekade att restaurangkedjan alltid har sett fram emot att dra nytta av den ökande tillväxten i kryptovertagande.

„Idag försöker Pizza Hut gå hand i hand med teknisk innovation, med stöd av vad tekniken erbjuder varje dag för att kunna behålla oss och kunna utvecklas på marknaden“, sa han.

Han tillade: ”Tack vare våra konsumenter, de förslag de erbjuder oss och den direkta kontakten vi har med dem, har vi slutit allianser med Delivery, med stora företag som Coca-Cola och idag hanteras det som en enkel betalning till kundallianserna med Cryptobuyer, i införlivandet av plattformar och deras tekniska råd för konsumenthantering mot konsumtion i butiken. ”

Förutom Pizza Hut har andra företag i Venezuela också antagit kryptovalutor i sina betalningsmetoder. En av dessa företag är Traki, det största varuhuset i Venezuela. Detta företag var också den första stormarknaden som accepterade betalningar i Petro, Venezuelas officiella kryptovaluta.

Innan nu godkände National Superintendency of Securities of Venezuela driften av ett decentraliserat (DeFi) elektroniskt växel som kallas BDVE. Detta pilotprogram utsågs till ”världens första decentraliserade börs”.