Waarom is deze ontkoppeling een goed teken voor Bitcoin?

Waarom is deze ontkoppeling een goed teken voor Bitcoin in de komende dagen?

Gedurende het grootste deel van het jaar heeft ’s werelds grootste en meest dominante cryptocentrische valuta, Bitcoin, een sterke correlatie opgemerkt met de wereld van de traditionele financiën. In de loop van 2020 hebben de S&P 500, Gold en Bitcoin zelfs de focus van de markt gevormd, gezien de groeiende onzekerheid en enige bei Crypto Bank speculatie met betrekking tot de robuustheid van Bitcoin als een opslagplaats van waarde en safe-haven-activa.

Interessant is dat de door Santiment verstrekte marktgegevens een vrij nieuwe ontwikkeling voor Bitcoin aan het licht hebben gebracht, wat betreft de correlatie met de S&P 500, met dezelfde daling tot nul – een radicaal andere beweging gezien de manier waarop de rest van het jaar heeft gespeeld. In feite is dit de eerste keer dat dit gebeurt sinds mei.

Maar wat betekent dit voor de cryptocurrency markt?

De prijs van Bitcoin heeft altijd geprofiteerd wanneer het lage correlatiestatistieken met de wereld van de traditionele financiën vertoonde. In de perstijd bleef Bitcoin net onder het $13K-prijsniveau handelen, nadat het de afgelopen week met meer dan 14% was gestegen.

Hoewel de correlatie tussen de S&P 500 en BTC van 57 procent naar bijna 0 procent daalde als een welkome verrassing, lijkt de reden erachter nog steeds veel discussie op te roepen. Santiment opgemerkt,

„Dit is een goed teken voor crypto na een hoge correlatie in augustus. BTC heeft historisch gezien een bloeiperiode achter de rug wanneer zijn afhankelijkheid van de wereldmarkten en andere activaklassen en industrieën minimaal is, en de handel onafhankelijk kan opereren zonder inmenging van niet-crypto-gebeurtenissen als afleiding“.

De prijsstijging heeft zeker een rol gespeeld in het 30-daagse voortschrijdend gemiddelde. Er is echter ook de mogelijkheid dat dit slechts een kortstondige daling is op de achterkant van een vrij positieve week voor de crypto-markt, een week waarin een van ’s werelds grootste betalingsdienstaanbieders, PayPal, aankondigde dat ze de steun uitbreiden naar cryptokringen zoals Bitcoin in 2021.

Met de groeiende onafhankelijkheid van Bitcoin ten opzichte van andere niet-crypto activa, is het waarschijnlijk dat er een stierenrennen komt? Interessant is dat, terwijl de correlatie met de S&P radicaal is veranderd, de correlatie met goud, een van de belangrijkste activa van de traditionele financiën, nog steeds vrij sterk is. Uit marktgegevens van Skew blijkt dat, na eerder in de maand een negatieve correlatie te hebben vertoond, de 1-maands correlatie van BTC-XAU nu weer is gestegen tot meer dan 23 procent. Dit betekent dat Bitcoin nog steeds tot op zekere hoogte gebonden is aan de traditionele markt.

Terwijl een onafhankelijke Bitcoin het beste scenario is voor zijn prijs en bij uitbreiding de altcoin-markt, blijft de gerealiseerde volatiliteit voor BTC volgens de gegevens van Skew dalen – een bevinding die kan wijzen op de onvermijdelijkheid van een periode van consolidatie voor Bitcoin.

Bitcoin’s 1M realiseerde dat de volatiliteit van 58 procent tot bijna 38 procent daalde in de afgelopen weken en kan een beetje stagnatie van de koers aangeven. Vanaf nu probeert de munt nog steeds de $13K weerstand te doorbreken. Terwijl een groot deel van de gemeenschap reikhalzend uitkijkt naar een stierenloop in 2017 als het jaar ten einde loopt, kan het nog steeds een beetje buiten bereik zijn. Maar gezien Crypto Bank het grotere geheel en het algemene economische klimaat is het huidige prijspunt van BTC vrij positief.